گشترش و توسعه انواع سایت

  • ۰
  • ۰

کنتاکتور زیمنس چیست ؟

کنتاکتور محصولی از دسته فشار ضعیف زیمنس است . در ساده ترین تعریف می‌توان گفت کنتاکتور یک کلید برای خاموش روشن کردن مدار است . کنتاکتور به سادگی در مدار قابل نصب است و ساختار و عملکردی مشابه رله دارد اما کنتاکتور تحمل جریان بالاتری را دارد .

ساختار کنتاکتور

کنتاکتور انواع مختلفی دارد اما معمولا از چند کنتاکت ، تیغه ، محفظه ، تیغه کمکی   ساخته شده اند. در جریان های مستقیم ولتاژ بوبین این قطعات تا از 12 تا 110 و جریان های متناوب از 24 تا 230 ولت می‌باشد . پایه این محصولات به صورت 4 پله می‌باشد که با استفاده از کنتاکت های کمکی به 8 پل نیز ارتقاء می‌یابند . اگر بخواهیم کنتاکتور را به چند بخش اصلی تقسیم کنیم به 3 بخش می‌توانبم این کار را انجام بدهیم :

1 – سیم پیچ یا بوبین

2 – محفظه یا قاب

3 – کنتاکت ها

کنتاکتور

همچنین طبق استاندارد های بین المللی به علت ساختاری که کنتاکتور زیمنس دارند عایق اند . طراحی لایه به لایه این قطعات امکان تعمیر و نگهداری بهتر این قطعه را به شما می‌دهد.


عملکرد کنتاکتور زیمنس

همانطور که در قسمت بالا اشاره شد کنتاکتور زیمنس عملکردی مشابه رله دارد . جریان عبوری از کنتاکتور باعث ایجاد میدان مغناطیسی شده که موتور الکتریکی را به سمت سیم پیچ (بوبین) میکشد که در نهایت باعث عوض شدن مسیر جریان به دیگر خروجی های کنتاکتور میشود که ، از آنها میتوان به عنوان محافظی در جریان ، کلید ، راه انداز موتوز های الکتریکی و …. استفاده نمود. از عملکرد های این قطعه می‌توان به عوض کردن بار مقاومت ، هدایت سیستم در زمان تعویض منبع تغضیه ، حمل کننده بار در بعضی از موارد و به عنوان سوییچ در مقابل بار ترکیبی اشاره کرد.


 

انواع کنتاکتور زیمنس

کنتاکتور‌های زیمنس در اندازه ها و جریان های مختلف موجود می‌باشد . تنوع این دسته به قدری زیاد است که از استفاده های خانگی ساده تا استفاده های پیچیده صنعتی را می‌توان یافت. کنتاکتورها بر اساس نحوه عملکرد ، ساختار و مکان های قابل استفاده ، به انواع مختلفی تقسیم میشوند . کنتاکتور ، کنتاکتور خازنی ، کنتاکتور کمکی و …. از انواع مختلف کنتاکتور اند ، که بر اساس متناوب بودن یا نبودن جریان به دو دسته ac و dc تقسیم می‌شوند


تیپ های مختلف کنتاکتور زیمنس

کنتاکتور های زیمنس بر اساس نوع جریان های ورودی به دو گروه تیپ : جریان مستقیم و جریان متناوب تقسیم می‌شوند.

تیپ های جریان متناوب :

AC1 => استفاده های نه چندان بزگی مانند گرم کن های الکتریکی و بار های غیر اندوکتیو یا اندوکتیو ضعیف دارند.

AC2 => کاربرد های این تیپ از تیپ قبل صنعتی تر می‌باشد.  راه اندازی موتور اسنکرون از نمونه قابلیت های این تیپ می‌باشد.

AC3 => استفاده مشابه تیپ قبل با یک تفاوت : توان تحمل جریان بیشتری دارند و برای کار های بزرگ تر ساخته شده اند.

AC4 => با قابلیت ترمز و تغییر جریان این تیپ نیز جهت راه اندازی موتور اسنکرون مورد استفاده قرار می‌گیرد.

AC5 => در انواع لامپ های ساده و پیشرفته کاربرد دارد.

AC6 => به علت ساختار و ویژگی هایی که دارند از آنها به عنوان کنترلر ترانسفورماتور ها استفاده می‌شود

تیپ های جریان مستقیم :

DC1 => ساختار آن کمی با تیپ های قبل فرق دارد بوبین مغناظیسی دارد و فاقد کنتاکت قدرت می‌باشد . از آنها در مدار فرمان استفاده می‌شود.

DC2 => مشابه تیپ AC2

DC3 => در قطع موتور هنگام و به کار انداختن موتور شنت کاربرد دارد

DC4 => قابلیت قطع در زیر بار را دارد و میتواند موتور های سری را به کار بیاندازد

DC5 => همانند تیپ قبل اما با سرعت عملی بالاتر

DC6 => همانند تیپ DC1


مشخصات کنتاکتور زیمنس

با توجه به اینکه کنتاکتور زیمنس یک کلید می‌باشد ، از مشخصات آن می‌توان به جریان ، اندازه ، تعداد پل و …. آن اشاره کرد ، اما در خصوص کنتاکتور‌های زیمنس ،از ویژگی و مشخصه های بارزی که باعث تمایز آن از دیگر محصولات می‌شود ، طراحی منحصر به فرد ، عملکرد عالی ، دقت بالا و …. می‌باشند.

کنتاکتور‌های زیمنس

زیمنس، (Siemens) شرکتی آلمانی و چند ملیتی است، که در سال ۱۸۴۷ توسط ارنست فون زیمنس (Ernst von Siemens) در شهر برلین تاسیس شد. امروزه شرکت زیمنس در زمینه تولید تجهیزات مخابراتی و نورپردازی، لوازم خانگی، انواع قطار، تجهیزات تولید برق، سیستم های خودکارسازی، اتوماسیون صنعتی، تجهیزات پزشکی و سامانه‌های اعلام حریق فعالیت می‌کند. شرکت زیمنس انواع کنتاکتور ها را مانند کنتاکتور خازنی زیمنس ، در فرکانس ها و جریان های مختلفی تولید و در بازار عرضه میکند .

از ویژگی های برتر کنتاکتور زیمنس می‌توان به قابلیت نصب کنتاکت های کمکی ، عایق بودن ، سازگاری با نرم افزار سایروس ، انعطاف پذیر بودن ، عیب یابی در زمان ریست کردن دستگاه ، دریافت فرمان از چند جا به صورت خودکار ، به صرفه بودن از همه لحاظ ، اندازه مناسب و قابلیت افزایش اجزا و جریان کنتاکتور اشاره کرد

مطالعه ادامه مقاله کنتاکتور زیمنس : https://damassiemens.ir/product-category/low-voltage-siemens/contactor/

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی